Moutard x Dangin Cuvee Legende
Šiandien jau penkios MOUTARD kartos tęsia rankų darbo vyndarystės tradicijas Polisy kaime, Côte des Bar regione, Pietų Šampanėje. Čia auginamos Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier ir Pinot Blanc vynuogės be herbicidų, gerbiant gamtą.
Champagne Moutard-Dangin – ją pradėjo Corinne ir Christophe, o dabar tęsia jų vaikai Camille ir Arnaud – kartu su talismanu Roméo (nuotrauka žemiau). Arnaud įneša į vynuogyną modernią, tvarią viziją: mažina chemikalų naudojimą ir sieros kiekį, bet išlaiko tradicijas.
Ūkis, kurio plotas – 6,5 ha, sertifikuotas HVE ir VDC, o dalis sklypų pereina prie ekologinio auginimo. Kasmet pagaminama apie 50 000 butelių – kiekvienas jų atspindi aistrą, paveldą ir atsakingą vyndarystę.
Šampanas MOUTARD x DANGIN yra pripažintas pasaulyje: tokie ekspertai kaip James Suckling ir Guila Peñín jam skyrė aukščiausius, daugiau nei 90 balų, įvertinimus.
