Vynas

Barone Montalto Passivento Rosso

Italija
100% Nero d‘Avola
Sausas raudonasis vynas su saugoma geografine nuoroda (Sicilia)
Brandinimas 6 mėnesius naujose vidutiniškai degintose prancūziško ąžuolo statinėse
14,5% tūrio
Intensyvios tamsiai raudonos spalvos vynas skleidžiasi maloniu džiovintų gervuogių, vyšnių slyvų aromatu. Puikiai subalansuoti taninai suteikia vynui pikantišką skonį su šokolado vanilės akcentu.

VYTINTŲ VYNUOGIŲ VYNAS

TOP 25-tuke - vynai.com metų vynų iki 15 Eur rinkimai, 2022m
Sidabro medalis
-Mundus Vini, 2020 m.
Aukso medalis -Mundus Vini, 2019 m.
Aukso medalis-AWC Vienna International Wine Challenge, 2018 m.
Geriausi Lietuvoje - geriausiųjų vynų 30-tuke 2017 vynai.com rinkimuose.
Aukso medalis - Decanter World Wine Challenge, 2015 m.
Aukso medalis - AWC Vienna International Wine Challenge, 2015 m.
Geriausi Lietuvoje - geriausiųjų vynų 30-tuke 2015 vynai.com rinkimuose.
Aukso medalis-Mundus Vini, 2015 m.
Sidabro medalis - International Wine Challenge, 2014 m.
Sidabro medalis - AWC Vienna International Wine Challenge, 2014 m.
Rekomenduojamas vynas - Decanter World Wine Challenge, 2014 m.
Aukso medalis - Decanter World Wine Challenge, 2012 m.
Šis vynas gaminamas iš vytintų vynuogių. Tai brangus ir ilgas procesas, italų vadinamas appassimento. Vynuogės vytinamos specialiose patalpose ir kas 20 dienų rūšiuojamos - taip iki sausio pabaigos prarandama apie 40% surinkto derliaus. Vynuogės spaudžiamos šalčiausiais metų mėnesiais, naudojant volinį vyno presą. Po fermentacijos vynas perpilamas į ąžuolo statines brandimui, kuriose vynas įgyja turtingą skonį bei aromatą.
16–18 laipsnių temperatūros vynas dera prie ant ugnies keptos arba troškintos raudonos mėsos, jautienos pjausnio, kapotos jautienos arba arklienos, žvėrienos arba laukinės paukštienos. Puikiai dera su brandintu ir kietuoju sūriu, taip pat su džiovintais vaisiais bei graikiniais riešutais.
Kaina apie:
Derinama su:
Vaisiai
Mėsos patiekalai
Sūriai
Paukštiena

Panašūs produktai