Spiritiniai gėrimai

Chateau Du Breuil 15YO

Prancūzija
Kalvadosas
Brandinimas 15 metų
41% tūrio
Skonyje atsiskleidžia švelni glotni gėrimo tekstūra. Juntamas lengvas obuolių – kriaušių vanilės poskonis, būdingas tikriesiems kalvadosams.
Chaetau de Breuil Calvados- stiprus gėrimas, neoficialiai vadinams "obuolių brendžiu", kilęs iš Normandijos. Kalvadosas gaminamas iš obuolių vyno distiliato, pasižymi obuolių-kriaušių skoniu, papildytu prieskoniais, atsirandančiais brandinimo metu.
Trumpai brandintame kalvadose ypač ryškus obuolių ir kriaušių aromatas, ilgai brandinto kalvadoso skonis artimas ilgai brandinto brendžio skoniui.
Dažniausiai jis geriamas iš konjako taurių arba baltojo vyno taurių, bet galimi ir kiti variantai. Pateikiamas kalvadosas turi būti kambario temperatūros. Norint pajusti tikrąjį jo skonį, kuriame būtinai turi jaustis obuoliai, taurę su gėrimu būtina ilgai šildyti rankose, tarsi perduodant jai dalį savo sielos.
Kalvadosas puikiai dera su daugeliu sūrių, įvairiais obuolių desertais. Taip pat jį malonu gerti vieną. Iš jauno, dvejus ar trejus metus brandinto kalvadoso galima pasigaminti kokteilių; brandesnis itin tinka su rūkyta, sūdyta, marinuota žuvimi.

Naujiena
Kaina apie:

Panašūs produktai